Mereka menulis menerusi amalan, Saya menulis melalui perkataan

Ahad, 25 Disember 2011

BAGAIMANA NAK KE LCCT DENGAN ERL??


Assalamualaikum W.B.T
Bagi pengguna tegar syarikat penerbangan tambang murah Air Asia, maka LCCT merupakan kawasan yang sangat selalu anda akan singgah. LCCT ialah terminal tambang murah atau lebih dikenali dengan nama Low Cost Carrier Terminal untuk Kuala Lumpur International Airport. Kiranya LCCT ni terminal untuk syarikat penerbangan tambang murah la.


Pada kebiasaannya, untuk ke LCCT menggunakan perkhidmatan awam ialah dengan menaiki Sky Bus & AeroBus (rujuk post bertarikh 05 November 2011 di sini)


Kini setelah lama beroperasi sebagai penyedia tren laju ke KLIA, Express Rail Link atau ERL turut menyediakan perkhidmatan untuk LCCT melalui perkhidmatan KLIA Transit.


Kalo naik dari KL Sentral, tambang yang dikenakan adalah RM12.50. Manakala kalo naik dari stesen Bandar Tasik Selatan, tambang yang dikenakan hanyalah RM10.80.

Setiap tambang yang dikenakan ni adalah bayaran sekaligus untuk shuttle bas dari stesen Salak Selatan ke LCCT (kerana perkhidmatan tren ini belum mengembangkan sayapnya ke LCCT sepenuhnya, maka terpaksa menggunakan shuttle bas).


Masa yang diambil lebih rendah berbanding Sky Bus yang disediakan Air Asia yang biasa mengambil masa lebih dari satu jam untuk ke LCCT. Namun, dengan menggunakan ERL, maka masa perjalanan dijimatkan.

Share:

0 comments:

Catat Ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.

Random Posts